Nezdaniteľné časti základu dane - Valterová, Ivana
Uplatnenie nezdaniteľných častí základu dane znamená pre daňovníka daňové zvýhodnenie v zákonom stanovenej výške, o ktoré si môže znížiť svoj základ dane z príjmov po splnení stanovených podmienok. Zníženie základu dane znamená pre daňovníka v konečnom dôsledku nižšiu daň z príjmov. V roku 2023 sa budú uplatňovať tri nezdaniteľné časti základu dane.