Climate and Energy Targets Under Europe 2020 Strategy and Their Fulfillment by Member States - Gontkovičová, Barbora, 1986-
Európske členské štáty podnikli od prijatia stratégie Európa 2020 niekoľko systematických krokov na ceste k tomu, aby sa stali nízkouhlíkovými a zdrojovo efektívnymi ekonomikami. Dlhodobé ciele v oblasti klimatických a energetických výziev sa v súčasnosti pokračujú a rozvíjajú sa prostredníctvom cieľov trvalo udržateľného rozvoja (SDG) z Agendy 2030. Pre posúdenie aktuálneho stavu a pokroku v danej oblasti je potrebné dôsledne analyzovať výsledky, ktoré členské štáty dosiahli počas platnosti Stratégie Európa 2020.