Slováci žijú na dlh, ale úverovej terminológii nerozumejú
Slováci sa spotrebiteľských úverov neboja, avšak v bankovej terminológii sa vyzná sotva polovica z nich. Vyplýva to z prieskumu 2muse pre 365.bank, ktorého cieľom bolo zistiť úroveň finančnej gramotnosti našincov v oblasti čerpania úverov. So spotrebným úverom má skúsenosť zhruba polovica opýtaných, no viac ako 50 % nevie, ani čo je ročná percentuálna miera nákladov (RPMN).