Darovanie nehnuteľnosti - Jaško, Jozef
Darovanie majetku upravuje Občiansky zákonník. Ten stanovuje, že darovacou zmluvou darca niečo bezplatne prenecháva alebo sľubuje obdarovanému a ten dar alebo sľub prijíma. Darovať možno akýkoľvek majetok, najčastejšie sa však darovanie týka nehnuteľnosti. Darovacia zmluva musí byť v takomto prípade písomná. Čo musí darovacia zmluva obsahovať?