Ako môže zavádzať umelá inteligencia - Komara, Silvia, 1985-
Súčasné programovanie v rôznych jazykoch od vlaňajšieho novembra výrazne ovplyvnilo sprístupnenie ChatGPT verejnosti. V médiách sa obratom začali objavovať informácie, ako študenti využili ChatGPT pre tvorbu seminárnych prác, projektov z programovania najmä v jazyku Pythonu, resp. jeho využitím podvádzali na skúške z programovania. Cieľom príspevku je stručne poukázať na niektoré atribúty využitia ChatGPT pre konkrétnu špecifickú úlohu v jazyku R – tak možno vyvrátiť názor typu „aké jednoduché to je“