The Impact of Immigration and Integration Policies on Immigrant-Native Labour Market Hierarchies - Guzi, Martin
Analýza prezentovaná v tomto článku poskytuje dôkaz o veľkých rozdieloch vo výsledkoch trhu práce v celej Európskej únii medzi domácim obyvateľstvom a tromi skupinami prisťahovalcov: prisťahovalci zo západnej Európy (EÚ15), prisťahovalci z východnej Európy (EÚ12) a prisťahovalci z krajín mimo EÚ. Okrem toho prispieva do diskusie, aké typy prístupov imigračnej a integračnej politiky viac (alebo menej) prispievajú k hierarchiám medzi prisťahovalcami a domácimi na západoeurópskych trhoch práce.