"A Crowd of Gorgons and Winged Horses". A Critique of Socratic Philosophers in Athenaeus's The Deipnosophists - Škvrnda, František, ml., 1987-
Kritika sokratovských filozofov v knihe Athenaeus deipnosophisti. Posúdenie celkovej kvality knihy, jej argumentačnej štruktúry, historickej relevantnosti a interpretačnej vierohodnosti.