Aktivní versus pasivní investování. Který přístup dává větší smysl? - Šindelář, Jiří
Celým kapitálovým trhom hýbe v posledných rokoch, a na Západe ešte dlhšie, otázka, či je lepšie investovať aktívne alebo pasívne (indexovo). Dilema, ktorá trápi taktiež mnoho bankérov a investičných poradcov. Teda či zvoliť aktívne riadené fondy mieriace na prekonanie benchmarku, alebo tie pasívne.