ESG in Czech Organisations - Koudelková, Petra
Príspevok sa zameriava na ESG a udržateľnosť všeobecne v českej organizácii. Dôvodom je, že ESG je veľmi dôležitá téma pre investorov a vládu. Ďalším dôvodom je, že v blízkej budúcnosti budú spoločnosti povinné vypracovať nefinančné správy. Autori skúmali, ako organizácie vnímajú udržateľnosť, nakoľko poznajú problematiku ESG a či už ESG integrujú do svojich stratégií. Do prieskumu boli vybrané organizácie, ktoré sú členmi Združenia spoločenskej zodpovednosti firiem. Výsledky ukazujú, že české organizácie sú pri prijímaní udržateľnosti otvorené, ale v implementácii ESG stratégií zaostávajú, no je tu priestor na zlepšenie.