Factors of Changes in the Demographic Profile of the Society - Pongrácz, Eva, 1971-
Problematika starnutia populácie z pohľadu prepojenia sociálneho (pohľad na celkové starnutie populácie) a individuálneho (starnutie jednotlivcov v rámci ich životného cyklu). Priblíženie procesu starnutia slovenskej populácie zhora s dôrazom na tzv. faktory výskumu, odrážajúce zmeny v populácii ľudí nad 65 rokov na úrovni jednotlivých krajov Slovenska.