Role RegTechu ve 21. století: transformace regulací v bankovnictví a fintechu - Machač, Ondřej
V dnešnom bankovom svete, kde regulácie stále narastajú na komplexite, sa technológie stávajú kľúčom k efektívnemu dodržiavaniu predpisov. RegTech (Regulatory Technology) sa stávajú nenahraditeľným nástrojom pre banky i regulátorov. Tento článok sa zameriava na úlohu RegTech v bankovníctve a na to, ako by domáci regulátor mohol využívať moderné technológie k zlepšeniu dohľadu nad finančným odvetvím.