Identitätsbildung mehrsprachiger Kinder aus kulturell heterogenen Familien - Helmová, Milena, 1954-
Rozvoj identity je úzko spätý s etapami života jednotlivca. Pre komunitný život môže byť mimoriadne dôležité identifikovať sa s ostatnými nejakým spôsobom. Ľudské sebaporozumenie sa rozvíja iba odlíšením sa od ostatných. V mnohých ohľadoch je „ja“ niečo, čím „iný“ nie je. V tejto súvislosti je potrebné položiť si tieto otázky: Ako sa rozvíja identita v kultúrnych heterogénnych komunitách? Aké nebezpečenstvá a aké príležitosti ponúka deťom bi- alebo multikultúrne prostredie na rozvoj ich identity?