Klasifikačné rozhodovacie stromy a ich algoritmy - Bednařík, Andrej, 1998-
Rozhodovacie stromy sú základným nástrojom strojového učenia, ktorý sa často používa na klasifikačné a regresné úlohy. V súčasnej dobe masívneho množstva dát a vyspelých metód strojového učenia sa rozhodovacie stromy stali jedným z hlavných nástrojov  analýzy dát a predikčného modelovania, takéto modely sa veľmi podobajú ľudskému uvažovaniu a sú ľahko pochopiteľné. Tento článok sa zaoberá mechanikou rozhodovacích stromov, s hlavným zameraním na klasifikačné kritériá a rozdelenie dát. Príspevok predstavuje známe algoritmy, ako sú ID3, C4.5 a CART, ktoré sú základom pre tvorbu klasifikačných rozhodovacích stromov. Záver je venovaný demonštrácii tvorby a vizualizácii rozhodovacích modelov prostredníctvom jazyka Python.