Modelling of the Public Procurement State Process - Dudek, Daniel, 1999-
Procesné modely sa vo všeobecnosti používajú na zdokumentovanie opísaného objektu, ako vzdelávací materiál alebo ako zjednodušený prehľad komplexnejšieho objektu, ktorý umožňuje rozhodovateľovi urobiť rýchlejšie a efektívnejšie rozhodnutie. Takéto procesy popísané zákonom alebo nariadením sa nachádzajú aj v fungovaní štátu. Primárnym cieľom tohto príspevku je vytvoriť vývojový diagram procesu životného cyklu tvorby modelového zákona, regulácie alebo štátneho procesu. Sekundárnym cieľom je demonštrovať aplikáciu procesu z tohto vývojového diagramu na modelovanie procesu verejného obstarávania realizovaného cez digitálne rozhranie. Vytvorené modely môžu slúžiť nielen ako návod na vytvorenie modelu procesu štátu, ale aj ako návod na realizáciu verejného obstarávania prostredníctvom digitálnych platforiem.