Environmentálne investovanie - Brezina, Ivan, 1963-
Investovanie do zelených akcií znamená umiestňovať finančné prostriedky na akciový trh nákupom akcií takých spoločností so silnými environmentálnymi záväzkami. Základné druhy environmentálneho investovania predstavujú zelené akcie, zelené dlhopisy a zelené fondy. Environmentálne investovanie dáva investorom príležitosť získať finančné prostriedky na investovanie do environmentálnych projektov. Pri umiestnení finančných prostriedkov formou environmentálnych investícií by mal investor rešpektovať určité princípy tak, aby sa uistil, že jeho investície sú v súlade s hodnotami environmentálnych cieľov spoločnosti, ako aj základné princípy investovania do takého portfólia akcií, ktoré rešpektujú požadovanú mieru rizika a výnosu portfólia.