Immigration and Economic Growth in Europe and its Spatial Divisions - Križanová, Anna
Tento článok sa zameriava na otázky súvisiace s vplyvom pracovnej migrácie na ekonomický rast. Koncept prisťahovalectva znamená nové osídlenie, ktoré je prosperujúcejšie ako predtým. To spustilo imigračnú ofenzívu. V tejto štúdii sa snažíme analyzovať fenomén migrácie v krajinách EÚ, ktoré sú atraktívnymi regiónmi pre prisťahovalcov a rozvinutými regiónmi prosperity a ekonomického rastu. Vzhľadom na starnúcu demografickú štruktúru EÚ bude mať migrácia za prácou pozitívny vplyv na hospodársky rast.