Použitie priameho rokovacieho konania z dôvodu neexistencie hospodárskej súťaže z technických dôvodov - Katkovčin, Maroš
V tomto príspevku sa autori venujú priamemu rokovaciemu konaniu ako postupu vo verejnom obstarávaní pri nadlimitných zákazkách podlá zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „ZVO“), a to konkrétne použitiu priameho rokovacieho konania z dôvodu neexistencie hospodárskej súťaže z technických dôvodov. Autori v rámci príspevku osobitne analyzujú rozhodnutie Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ďalej len „ÚVO“) číslo spisu: 7282-9000/2023 z 26. októbra 2023 (ďalej len „Rozhodnutie “), ktorým podlá názoru autorov došlo k zásadnému posunu v oblasti vyhodnocovania splnenia podmienok na použitie priameho rokovacieho konania z dôvodu neexistencie hospodárskej súťaže z technických dôvodov.