Žiaci z marginalizovaného rómskeho prostredia – princípy kariérovej výchovy - Koreňová, Soňa
Vedenie žiakov z marginalizovaného rómskeho prostredia vo výučbe a k budúcemu uplatneniu sa na trhu práce je dôležitým a komplexným úsilím. Zahŕňa rôzne aspekty vzdelávania, podpory a inklúzie. Podstatou príspevku je priblížiť čitateľom princípy kariérovej výchovy a ponúknuť aktivity kariérovej výchovy a vzdelávania, ktoré rešpektujú špecifiká žiakov pochádzajúcich z marginalizovaného rómskeho prostredia.