Strategic Trends of Organizations in the Context of New Perspectives of Sustainable Competitiveness - Vrabcová, Pavla
Podnikanie, ktoré nie je zamerané len na krátkodobé zisky a zohľadňuje princípy udržateľnosti, možno nazvať udržateľným podnikaním. Naproti tomu udržateľná konkurenčná výhoda je základom výkonnosti podniku. Tento článok pojednáva o výhodách vybraných strategických trendov pre udržateľnú konkurencieschopnosť. Hlavným cieľom štúdie bolo identifikovať strategické trendy implementované vybranými českými organizáciami s cieľom zabezpečiť konkurenčnú výhodu a zhodnotiť orientáciu organizácií v závislosti od vybraných premenných.