Reliability of Breath-Holding Tests with Potential for Use in Sports Practice - Lörinczi, František
Východiská: dýchanie je kľúčovým, no často prehliadaným fenoménom v športovej praxi. Dychové testy, jednoduché, rýchle, bezplatné a použiteľné aj bez vybavenia umožňujú posúdiť chemosenzitivitu športovcov. Účelom tejto štúdie bolo overiť spoľahlivosť dvoch testov na zadržanie dychu: statického testu na zadržanie dychu (SBHT) a testu na zadržanie dychu pri chôdzi (WBHT). ​