Očakávania obchodníkov sú optimistické, plány smelé - Kapitán, Peter
Digitálna transformácia. Slovné spojenie, ktoré najpresnejšie vystihuje očakávania a plány obchodníkov na rok 2024. Prevažná väčšina oslovených hráčov vyhlasuje, že najbližší rok bude patriť zavádzaniu elektronických cenoviek či samoobslužných pokladníc, ale aj investíciám do informačných systémov, aplikácií a dokonca aj experimentom s umelou inteligenciou. Napriek tomu, že počas posledných troch rokov čelil obchod mnohým výzvam od pandémie až po infláciu, nikto nechce zostať stáť na mieste a dopriať konkurencii náskok, ktorý sa už nebude dať dobehnúť.