Prerequisites for the Functioning of the Public Utilities Sector in Poland and Slovakia with an Emphasis on Urban Public Transport - Wąsowicz, Krzysztof
Systematizácia teoretických východísk, týkajúcich sa špecifík podnikov miestnej verejnej dopravy a služieb, ktoré poskytujú. Cieľom fungovania podnikov miestnej hromadnej dopravy a organizátora mestskej hromadnej dopravy je zabezpečiť dostupnosť dopravy pre všetkých, znížiť negatívne vplyvy dopravy a zároveň zvýšiť ekonomickú efektívnosť prepravy osôb a tovaru. Článok vychádza zo skúseností vedeckých partnerov z Ekonomickej univerzity v Krakove a Ekonomickej univerzity v Bratislave na príklade Poľska a Slovenska.