Povinnosti vyplývajúce z ukončenia zdaňovacieho obdobia na dani z motorových vozidiel počas roka - Fülöpová, Jana
Zákon o dani z motorových vozidiel uvažuje aj so situáciami, ktoré majú za následok ukončenie zdaňovacieho obdobia skôr, už počas kalendárneho roka. V súvislosti so vzniknutými situáciami, podmieňujúcimi ukončenie zdaňovacieho obdobia už počas roka, vyvstávajú povinnosti, súvisiace s podaním daňového priznania a vysporiadaním dane (pomernej časti dane) inak, v iných lehotách, ako tých, ktoré sú vo všeobecnosti nastavené zákonom o dani z motorových vozidiel pre ročné zdaňovacie obdobie.