Effect of Public and Private Sector R&D Indicators on Innovation Performance and Competitiveness: Case of the Western European NUTS 2 Regions - Halásková, Martina
Inovačná výkonnosť sa považuje za kľúčový ukazovateľ konkurencieschopnosti krajín a regiónov. Štúdie o inovačnej výkonnosti ju musia tiež posúdiť, pričom sa rozlišuje medzi ukazovateľmi výskumu a vývoja vo verejnom a súkromnom sektore na regionálnej úrovni. Preskúmanie skupín inovačnej výkonnosti a ich priestorové rozloženie v západoeurópskych regiónoch NUTS 2 a zhodnotenie vplyvu vybraných ukazovateľov výskumu a vývoja verejného a súkromného sektora na inovačnú výkonnosť v rokoch 2014-2021.