A Model for Effective Mathematics Teaching With an Emphasis on the Development of Transversal Competencies in Technical and Economic Study Programs - Mišútová, Mária
Doposiaľ publikované výsledky výskumu ukázali, že úspešnosť v matematike pozitívne ovplyvňuje mieru udržania na technických a ekonomických univerzitách. Rôzne štúdie skúmali rôzne formy, metódy a nástroje vo vyučovaní matematiky na zlepšenie úspešnosti študentov, no efektívny model výučby ešte len treba identifikovať. Na základe doterajších skúseností a publikovaných výsledkov bol navrhnutý model efektívneho vyučovania s dôrazom na rozvíjanie vybraných prierezových kompetencií pre zvýšenie retencie žiakov.