Najlepšie krajiny pre digitálnych nomádov - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
V príspevku reagujeme na zvyšujúci sa podiel pracovnej nezávislosti na lokalite, vzhľadom na vývoj a vplyv digitálnych technológií. Svoju pozornosť sme upriamili na digitálnych nomádov, ich základnú charakteristiku a možné pracovné oblasti. Následne sme sa pokúsili poukázať na najlepšie krajiny, ktoré by mohli vyhovovať ich požiadavkám. Porovnali sme rebríčky krajín z rôznych zdrojov a poukázali na ich rôznorodosť v závislosti na použitých hodnotiacich parametroch.