Economy for the Common Good and B Companies, A Multicase Study of Mexican Companies - Arredondo-Hidalgo, María Guadalupe
Charakteristika B spoločností - spoločností s vysokým sociálnym a environmentálnym správaním. Kvalitatívna multiprípadová štúdia 5 mexických spoločností z rôznych sektorov. Analýza ukazuje, že B spoločnosti v Mexiku zaznamenávajú výrazný rast, keďže počet B spoločností sa v posledných rokoch zvýšil, čo naznačuje rastúci záujem o adopciu obchodných modelov, ktoré spájajú obchodný úspech s pozitívnym sociálnym a environmentálnym vplyvom prostredníctvom iniciatív, ako je znižovanie uhlíkových emisií, podpora miestnych komunít, podpora rodovej rovnosti a používanie udržateľných materiálov. Výzvami pre tieto spoločnosti sú transparentnosť, zodpovednosť, ako aj ich schopnosť prinášať spoločné dobro a nielen dosahovať krátkodobé zisky.