Potenciál spolupráce vysokej školy s praxou - Lieskovská, Vanda, 1961-
Problematika spolupráce univerzitnej komunity s praxou je aktuálnou otázkou, ktorá rezonuje vo viacerých rovinách. Vysoké školy sa priamo, alebo nepriamo podieľajú na rozvoji daného regiónu ako v oblasti ekonomickej, tak aj v sociálnej, kultúrnej či environmentálnej. Kladie sa veľký dôraz na sieťovanie, zdieľanie znalostí a budovanie kapacít. Následne je potrebné zabezpečiť efektívny prenos znalostí z akademickej sféry do praxe. Príspevok má ambíciu skúmať uplatniteľnosť a význam tretej role vysokých škôl a nachádzať inšpiráciu na základe tzv. skúsenosti dobrej praxe z medzinárodného prostredia krajín V4, t. j. Česka, Poľska, Maďarska a Slovenska.