Labour Share and Income Inequalities in the European Union, Taking into Account the Level of Development of Economies - Šoltés, Erik, 1974-
Posúdenie vplyvu podielu práce na príjmovú nerovnosť, ktorá sa meria tromi spôsobmi: Giniho indexom hrubého príjmu, Giniho indexom trhových príjmov a Giniho indexom disponibilného príjmu domácností. Na odhad vzťahu medzi Giniho koeficientmi a sociálno-ekonomickými ukazovateľmi boli aplikované dynamické panelové dátové modely. Štúdia skúmala 25 krajín Európskej únie v období rokov 2011 - 2021.