Parlament, Präsident und Regierung in der Slowakischen Republik: Konflikte durch machtbewusstes Agieren in einem parteipolitisch instabilen Umfeld - Štefančík, Radoslav, 1976-
Slovenská republika je parlamentnou demokraciou s deficitmi, ktoré vyplývajú z kontextuálnych faktorov inštitucionálneho usporiadania, vrátane nestabilného straníckeho systému a mocensky uvedomelého konania niektorých politických lídrov. Výsledkom sú konflikty a nestabilné vládne väčšiny, ktoré prispeli k nedostatočnej konsolidácii plánovanej liberálnej demokracie.