Tax, Investment, Institutional and Social Channels of Economic Shadowing: Challenges for Macrofinancial Stability and Good Governance - Lyeonov, Serhiy
Príspevok skúma vplyv tieňovej ekonomiky na makrofinančnú stabilitu krajín EÚ. Závislosť medzi makrofinančnou stabilitou a veľkosťou tieňovej ekonomiky bola odhadnutá pomocou kvadrocentrického (vzhľadom na štyri kanály tieňovej ekonomiky) rekurzívneho (zohľadňuje priame a inverzné vzťahy medzi nimi) modelu. Závislosť medzi ukazovateľmi bola analyzovaná pomocou Eulerových metód, Calvových a Dixit Stiglitzových princípov, Taylorovej a Smets-Woutersovej funkcie.