Scaleups - Innovative Growth Businesses - Mišúnová Hudáková, Ivana, 1976-
Scaleups a startupy majú veľmi podobné podnikateľské začiatky, existujú však medzi nimi značné rozdiely. Scaleups hrajú dôležitú úlohu v podnikateľskom ekosystéme, ktorý sa neustále mení a vyvíja. Sú schopné reagovať na zmeny v podnikateľskom prostredí. Svojimi podnikateľskými nápadmi spôsobili revolúciu v globálnej ekonomike. Cieľom príspevku je identifikovať na vzorke študovaných scaleupov vybrané faktory ovplyvňujúce ich rastové stratégie, ktoré boli schopné vzdorovať okoliu a majú tendenciu ponúkať rozvinutejšie služby a produkty ako startupy.