Postavenie investorov v startupových spoločnostiach - Janáč, Viliam
Vymedzenie typických, definičných znakov startupových spoločností. Ohraničenie základných skupín spoločníkov združených v rámci startupu, kde je osobitná pozornosť venovaná práve skupine spoločníkov, ktorých súhrnne označujeme ako investorov. Keďže kapitál prostredníctvom realizovaných investícií predstavuje riziko, investori sa snažia toto riziko znižovať. Na to využívajú konkrétne finančné a korporačné nástroje, ktorými si zabezpečujú postavenie v štruktúrach startupu. Tieto nástroje potom predstavujú pravidlá pre celkové nastavenie fungovania startupovej investičnej schémy.