CAT Bonds: A Suitable Systemic Approach for Handling Catastrophic Risks in the Czech Republic? - Tisová, Petra
Katastrofálne prírodné udalosti v Českej republike vždy spôsobovali značnú záťaž pre verejné financie. Toto riziko však možno preniesť na investorov na kapitálovom trhu prostredníctvom CAT dlhopisov, ktoré sa na tento účel v Českej republike nikdy nepoužili. Teoretické pozadie CAT dlhopisov. Prenesením rizika na kapitál investori mohli ušetriť značnú časť verejných prostriedkov Českej republiky.