The Cooperation between EU and NATO in Response to Hybrid Threats – A Retrospective Analysis from the Institutionalist Perspective - Filipec, Ondřej
Zhodnotenie medziinštitucionálnej spolupráce medzi EÚ a NATO v oblasti hybridných hrozieb: najmä v oblasti budovania kapacít, strategickej komunikácie, krízového manažmentu, boja proti terorizmu či použitiu ZHN a civilnej ochrany. Autor konštatuje, že EÚ, aj NATO úspešne rozvinuli spoluprácu v oblasti hybridných hrozieb a vytvorili mechanizmy, ktoré umožňujú podobné vnímanie hrozieb a lepšiu koordináciu reakcií.