Territoriality in Current Hungarian Foreign Policy - Kurucz, Milan, 1954-
Úloha teritoriality v súčasnej maďarskej zahraničnej politike, najmä pokiaľ ide o maďarské menšiny, žijúce v susedstve s inými krajinami. Poukazovanie na historické, sociálne, ideologické a medzinárodné aspekty prístupu k tejto problematike v zahraničnej politike, realizovanej dvoma konzervatívnymi stranami v rozdielnych medzinárodných podmienkach: krátko po skončení studenej vojny, kedy došlo k rozpadu mnohonárodných štátov, susediacich s Maďarskom a v dvadsiatom prvom storočí, kedy sa Maďarsko stalo členským štátom NATO a EÚ a vzťahy v strednej Európe sa stabilizovali.