Public Policy and Financial Regulation in Preventing and Combating Financial Fraud: A Bibliometric Analysis - Filatova, Hana
Cieľom tejto štúdie je vykonať bibliometrickú analýzu na tému verejnej politiky a finančnej regulácie pri prevencii a boji proti finančným podvodom pomocou rôznych bibliometrických metód a nástrojov vrátane vstavaných nástrojov Scopus od Elsevier (SciVal) a Web of Science od Clarivate Analytics, ako aj softvér VOSviewer. Identifikovali sa najrelevantnejšie publikácie súvisiace s hľadanými výrazmi. Na základe výsledkov bola vytvorená mapa ilustrujúca vzájomné vzťahy pojmov ako „finančný podvod“, „verejná politika“ a „finančná regulácia“ s inými kategóriami, čo umožňuje identifikovať päť zoskupení, z ktorých každý bol podrobne charakterizovaný.