Nature Protection in the European Uunion: Case C-661/20 Commission v Slovakia - Bocková, Lucia, 1978-
Ochrana prírody je neoddeliteľnou súčasťou environmentálnej politiky Európskej únie. Prostredníctvom smernice o biotopoch a smernice o vtákoch, ako aj sústavy Natura 2000 koordinuje Európska únia ochranu druhov a biotopov vo všetkých členských štátoch Európskej únie. Na základe analýzy priestupkového konania začatého Európskou komisiou proti Slovenskej republike v súvislosti s ochranou veľkého lesného vtáka tetrova hlucháňa príspevok poukazuje na nedostatočnú implementáciu a presadzovanie legislatívy v tejto oblasti členskými štátmi.