Pobjeda i podvig v jazykovom soznanii slavjan - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Článok je venovaný opisu lingvistického vysvetlenia a sémantických transformácií pojmov víťazstvo a výkon v slovanských jazykoch spojených s pojmom svätosť. Cieľom štúdie je porovnať lexémy, ktoré tieto pojmy nominujú, a ich sémantiku v ruštine, srbčine, chorvátčine, češtine a slovenčine.