Mapping the Sustainable Development in Enterprises of the Electronics & Electrical Components Industry in Slovakia - Richnák, Patrik, 1988-
Podnikateľská udržateľnosť je v súčasnosti pre podnikanie kľúčová, pretože zabezpečuje dlhodobý obchodný úspech a poskytovanie hodnoty celej spoločnosti prostredníctvom trhov. Zámerom príspevku je poskytnúť pohľad vybraného odvetvia na udržateľný rozvoj, ktorý sa snaží maximalizovať hodnotu v hospodárskej, sociálnej a environmentálnej oblasti a zároveň reagovať na výzvy moderného sveta. Objektom výskumu bolo 61 podnikov priemyslu elektroniky a elektrických komponentov zo Slovenskej republiky, pričom boli použité výskumné metódy: prehľad literatúry, komparatívna analýza, systémová analýza, indukcia, dedukcia, dotazníkový prieskum a metóda vizualizácie. V príspevku sú interpretované výsledky týkajúce sa presadzovania cieľov udržateľného rozvoja, preferencie jednotlivých pilierov v rámci udržateľného rozvoja, identifikácie konceptu udržateľného rozvoja, perspektív v rámci udržateľného rozvoja, nástrojov využívaných v rámci udržateľného rozvoja a programov, ktoré majú skúmané podniky zavedené alebo plánované v rámci udržateľného rozvoja.