Evaluation of the Sugar Companies in the Czech Republic - Moravčíková, Elena, 1967-
Priemyselné podniky boli v posledných rokoch ovplyvnené koronakrízou v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, rastúcimi cenami energií a súvisiacim nárastom cien výrobných faktorov. Cukrovary sa tiež museli vyrovnať s dôsledkami ukončenia výroby cukru v septembri 2017. Príspevok sa venuje analýze hodnotenia pozície podniku na trhu na základe vybraných ukazovateľov výkonnosti. Cieľom je vysvetliť pozíciu podniku, možné príčiny a situáciu na ruskom trhu. Príspevok sa venuje hodnoteniu pozícií podnikov na trhu na základe vybraných ukazovateľov výkonnosti s cieľom vysvetliť pozíciu podniku, možné príčiny a odchýlku od použitia metódy štandardizovaných hodnôt. Výsledky výkonnosť cukrovarov klesla už v roku 2018 a postupne sa konsoliduje. Po prekonaní týchto prekážok majú cukrovary šancu zabezpečiť si dlhodobú šancu.