Vývoj emisií skleníkových plynov v krajinách EÚ a vo vybraných tretích krajinách s ťažiskom na emisie v poľnohospodárstve - Steinhauser, Dušan, 1988-
Zhodnotenie pozície krajín EÚ v produkcii emisií skleníkových plynov na obyvateľa a kvantifikácia ich vzťahu voči hrubému domácemu produktu na obyvateľa a exportu na obyvateľa. Za účelom naplnenia vytýčeného cieľa boli vytvorené jednoduché štatistické porovnania a miery, ale aj grafy závislostí medzi skúmanými premennými. Bola zistená stredne silná korelácia medzi hrubým domácim produktom na obyvateľa a emisiami CO2 na obyvateľa členských krajín EÚ, Číny a USA. Korelácia medzi emisiami skleníkových plynov v poľnohospodárstve na obyvateľa a HDP na obyvateľa bola slabšia v porovnaní s celkovým objemom emisií CO2 na obyvateľa. Súvislosť medzi emisiami CO2 na obyvateľa a exportom na obyvateľa sa nepotvrdila.