Vplyv bánk na medzinárodný obchod v súvislosti so štandardami ESG - Hanušniak, Ondrej, 1994-
Tento článok skúma vzťah medzi bankovníctvom a medzinárodným obchodom s cieľom charakterizovať rôzne mechanizmy, ktorými bankové inštitúcie ovplyvňujú medzinárodné obchodné aktivity vo vzťahu k štandardom ESG. V článku sa zameriame na bankové faktory ako prístup k úverom, finančná stabilita a rozvoj bankového sektora a ako ovplyvňujú medzinárodný obchod. Tento článok odhaľuje súvislosti medzi bankovníctvom a medzinárodným obchodom. Pozorujeme, že dobre rozvinutý bankový sektor s účinnými mechanizmami môže podstatne zvýšiť účasť krajiny na svetovom obchode. Okrem toho sa prístup k financovaniu obchodu a banková stabilita považujú za rozhodujúce schopnosti krajiny zapájať sa do medzinárodných obchodných aktivít. Tento výskum prispieva k existujúcej literatúre tým, že ponúka pohľad na spôsoby, akými bankovníctvo ovplyvňuje medzinárodný obchod. Tento príspevok podčiarkuje dôležitosť zdravého a odolného bankového sektora pri podpore udržateľných medzinárodných obchodných vzťahov a ekonomického rozvoja.