Aplikácia stratégie „Blue Ocean Strategy“ pre získanie konkurenčnej výhody v cestovnom ruchu - Horský, Jerguš, 1998-
Cieľom tohto príspevku je aplikácia konceptu Stratégie modrého oceánu na rozvoj turistickej destinácie Belianske Tatry. Tradičné destinácie cestovného ruchu v súčasnosti čelia rastúcej konkurencii a tiež stagnujúcej návštevnosti. Výskum v tomto dokumente sa zameriava na to, ako možno stratégiu Blue Ocean použiť na odlíšenie konkrétnej destinácie od konkurencie a prilákanie návštevníkov vytvorením nových bodov záujmu. Na základe analýzy súčasného stavu destinácie Belianske Tatry a využitia stratégie sú navrhnuté konkrétne prístupy a aktivity, ktoré majú potenciál transformovať cestovný ruch v oblasti. Výsledkom je poskytnutie konkrétnych krokov, ktoré sú efektívnym nástrojom rozvoja danej destinácie cestovného ruchu a vytvorenia konkurenčnej výhody. ​