Phenomenal Forms of Ethical Behaviour of Economics Entities - Dubcová, Gabriela, 1968-
Príspevok je zameraný na filozofické kategórie v oblasti podnikateľskej etiky: obsah ↔ forma ↔ funkcia. Výskum vychádza z týchto vzťahov a ich využitia v konkrétnych vedných disciplínach, predovšetkým v podnikateľskej etike. Jadrom výskumu je zhodnotenie konkrétnych atribútov etického správania ekonomických subjektov s parciálnymi cieľmi: analyzovať odvodené koncepty etického podnikania, opísať alternatívne teórie etického podnikania a predstaviť upravenú pyramídu etického správania.