Usage of Virtual Reality in Slovakia in the Education and Healthcare Sector and Potential of Its Impact on Business Reputation - Novysedlák, Martin, 1991-
V posledných rokoch sa virtuálna realita (VR) stala transformačnou technológiou, ktorá otvára dvere inovatívnym a pohlcujúcim zážitkom v rôznych oblastiach. V oblasti zdravotníctva a vzdelávania si VR rýchlo získala uznanie pre svoj potenciál revolučne zmeniť spôsob učenia, vyučovania a liečby. Vytváraním digitálnych prostredí, ktoré simulujú skutočný svet a prenášajú používateľov do úplne nových sfér, VR mení podobu vzdelávania a zdravotnej starostlivosti a ponúka lepšie možnosti odbornej prípravy pre odborníkov. Príspevok sa zaoberá využívaním technológií VR so zameraním na sektory vzdelávania a zdravotníctva, opisuje, akými spôsobmi sa VR v súčasnosti využíva a navrhuje jej potenciálny vplyv na reputáciu poskytovateľa služieb. Na tento účel bol vykonaný výskum, ktorý analyzuje používateľov a poskytovateľov služieb VR technológií v uvedených oblastiach.