Culture and Creative Industry. Potential and Growth, Innovation, Sustainability - Tarišková, Natália, 1973-
Cieľom príspevku je informatívnym a prehľadným spôsobom zhrnúť kľúčové dokumenty o kultúrnom a kreatívnom priemysle vo vzťahu k vývoju spoločnosti. Inovatívne a interdisciplinárne reakcie na globálne a lokálne výzvy, či už ekonomické alebo sociálne, sú zrkadlom potenciálu, rastu a kreativity kreatívnej spoločnosti, čo predstavuje dosiahnutie určitého stupňa vyspelosti krajiny v technologickom, sociálnom a kultúrnom prostredí, ktoré ovplyvňuje ekonomický rast. Prepojenie kreatívneho sveta so svetom technológií, výroby alebo výskumu je budúcnosťou ich udržateľného rozvoja.