Time Prediction of Reaching the Next Bitcoin Top and Bottom Based on Analyses of Previous Cycles - Badura, Peter, 1978-
Prvou verejnou kryptomenou, ktorá bola kedy vytvorená, bol bitcoin (BTC). Celá neskoršia technológia blockchain proof of work, ktorú používajú ostatné kryptomeny, je založená na hlavných princípoch bitcoinu. Pri blockchaine sa všetky transakcie ukladajú do po sebe nasledujúcich blokov. Potvrdzovanie transakcií majú na starosti tzv. mineri a za svoju prácu dostávajú odmenu. Odmena sa raz za niekoľko rokov zníži na polovicu, čo sa nazýva „halving“. Cieľom príspevku je analyzovať doterajšie udalosti halvingu a urobiť predpoveď, kedy by bitcoin mohol v budúcnosti dosiahnuť svoj ďalší cenový vrchol a dno. Hlavné použité metódy boli analýza a porovnanie predchádzajúcich cenových cyklov bitcoinu. Výsledky ukazujú, že medzi halvingom a cenovými vrcholmi a dnami bitcoinu existovala zákonitosť. Cyklus vykazuje jasné znaky opakujúceho sa správania, ktoré umožňuje predpovedať, kedy cena bitcoinu dosiahla vrchol a dno. Zistenia ukazujú, že po ďalšom halvingu dosiahne bitcoin svoj nový cenový vrchol približne v októbri – novembri 2025 a bitcoin dosiahne nové dno daného cyklu okolo októbra – novembra 2026.