Miera rizika chudoby a úroveň prístupu na internet na Slovensku - Hudák, Matej, 1984-
Viacero autorov poukazuje na súvislosť chudoby, resp. blahobytu a sociálneho vylúčenia s rozvojom internetu a informačných a komunikačných technológií. V článku sa zaoberáme porovnávaním miery rizika chudoby a úrovne prístupu na internet z údajov Eurostatu, pričom ich analyzujeme pre Slovenskú republiku na úrovni NUTS 2 a v krajinách Vyšehradskej štvorky na úrovni NUTS 1.