Financování hromadných žalob seriál k hromadným žalobám (3. díl) - Střeleček, Tomáš
Jednou z kľúčových otázok hromadných žalôb je otázka ich financovania. Sumarizácia základných aspektov financovania hromadných žalôb na základe prejednávaného návrhu zákona, a to najmä modely financovania a český prístup. Snaha o zodpovedanie otázky, či návrh zákona skôr uprednostňuje žalobcu (spotrebiteľské právnické osoby) alebo žalovaného (podnikateľa) prostredníctvom nastavenia financovania hromadných žalôb.